Global: Mitjans Crítics

Els bicicletaires prenen els carrers

 

Critical Mass ride the Bolte Bridge
Critical Mass ride the Bolte Bridge

A Manila, les Filipines, els bicicletaires estan preparats per a Mitjans Crítics: La 6a Cursa de les Mosques de Foc, el 18 d'abril de 2004. La Cursa de les Mosques de Foc és una bicicletada anual de Mitjans Crítics que va celebrar-se per primer cop l'abril de 1999, organitzada per La Brigada de les Mosques de Foc - un grup heterogeni d'entusiastes de la bicicleta i activistes de Mitjans Crítics que s'uniren per a aconseguir el transport sostenible a les ciutats.
Mitjans Crítics començà el 1992 a San Francisco i actualment es duen a terme 387 bicicletades regulars. Algunes d'aquestes marxes es publiquen a Indymedia. Aquest any s'han pogut veure: Mitjans Crítics contra el Mur de l'Apartheid a Tel Aviv, Isarel; diverses Bicis no Bombes dels Mitjans Crítics, incloent-hi
Torrino i arreu d'Itàlia; i a San Diego als Estats Units. Als bicicletaires de Portland, atacats de manera salvatge per la policia el 20 de març de 2003, com a part de les protestes per a aturar la guerra, se'ls retiraren tots els càrrecs el febrer de 2004. Fins i tot hi ha cançons per als Mitjans Crítics.

A Austràlia, Melbourne celebrà el febrer la seva 100a marxa en bicicleta, amb més de 500 bicicletaires prenent l'autopista i el pont Bolte, on generalment no poden circular bicis. El març se'n celebrà una altra. També s'organitzaren bicicletades a Sidney, a Brisbane i a altres localitats.
Dublin, a Irlanda, acaba de celebrar la seva tercera marxa en bici d'aniversari el març.
La marxa a Bristol, Anglaterra, estimulà un debat sobre l'efectivitat de Mitjans Crítics.

Altres bicicletades anunciades o publicades a la xarxa d'Indymedia són:

Lausanne i Geneva, Suïssa;
Palermo, Itàlia;
Modesto, Akron, Milwaukee, Beaverton(Portland), San Diego i Los Angeles als EUA.
Si vius o tens pensat visitar el Pacífic nordoccidental als EUA, potser t'interessa participar a l'Estiu de la Bici de Seattle 2004.

"A l'Estiu de la Bici 2004 tot se celebra pedalejant; és un llarg festival estiuenc d'activisme ciclista, marxes en bici -tota la cultura bicicletaire. Es tracta d'una invitació a venir a (l'Estat de) Washington per a compartir experiències, aprendre i disfrutar els nostres entorns urbans i rurals."

[article.addcomment]